Kdo smo

SDGZ - Slovensko deželno gospodarsko združenje

Slovensko deželno gospodarsko združenje od leta 1946 povezuje in zastopa slovenske podjetnike in samostojne poklice v Italiji. SDGZ si že več kot pol stoletja prizadeva za razvoj krajevnega gospodarstva in za zaščito interesov včlanjenih podjetij različnih sektorjev s posredovanjem zahtev podjetništva pri vseh pristojnih organih.


Gostinska sekcija SDGZ združuje podjetja, ki se nudijo gostinske storitve, prenocitve in druge turistične storitve. Tako je v sklopu sekcije več kategorij: gostilne, restavracije, bari in pub-i, picerije, hoteli, penzioni in turistične agencije.

Dejavnosti in pobude sekcije zadevajo predvsem promocijo (ena izmed najbolj zanimivih in uspelih pobud je Cesta Terana v sodelovanju s tržaško Pokrajino), izobraževanje (kuharski in marketinški ter tečaji za higienske norme HACCP), institucionalno sodelovanje z raznimi javnimi upravami (Občine, Pokrajine in Dežela FJK) in gostinskimi ter turističnimi ustanovami (AIAT, Promotrieste, CAT – Consorzio albergatori Trieste, idr.) ter klasično turistično promocijo s paketi, tematskimi večeri, posebnimi ponudbami (T for you), idr.

Nekateri člani sekcije so tudi v imenu SDGZ vključeni v razne komisije in odbore, ki delujejo na gostinskem področju. Sekcija nudi tudi sindikalno asistenco in pravno svetovanje za odnose z osebjem ter tehnično pomoč za pridobivanje javnih sredstev in prispevkov iz deželnih in državnih skladov ter skladov EU.

Okusi Krasa


Spletno stran so sofinansirali:
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Trgovinska zbornica iz Trsta - Camera di Commercio di Trieste Pokrajina Trst - Provincia di Trieste

Slovensko deželno gospodarsko združenje - Unione Economica Regionale Slovena
  Tel.: +39 040 67248 Fax.: +39 040 6724850 E-mail: info@sdgz.it - Privacy
  SDGZ - Slovensko Deželno Gospodarsko Združenje - Ul. Cicerone, 8 - 34133 Trst (TS) - D.št. 00972010326

ATTENZIONE! Questo sito utilizza i cookie e tecnologie simili.

Se non si modificano le impostazioni del browser, l'utente accetta. Dettagli

Capisco